ErindringsBio i biografen

Fra filmen 'Et par ord om Danmark' (Henning Nystad, 1962).
Film skal helst opleves i biografen - også hvis man har demens! Med pilotprojektet ‘ErindringsBio i biografen’ inviterer Filminstituttet og Rudersdal Kommune en række borgere med demens samt deres pårørende og plejepersonale i biografen Reprise Teatret i Holte. Her kan du finde film og dialogmateriale fra biografvisningerne, der evalueres med henblik på at blive et landsdækkende tilbud.

Hent dialogmateriale

Hvis du vil starte en samtale om filmene, kan du hente dialogmateriale, som er rettet mod plejepersonale og pårørende: 

HER KAN DU FINDE:

  • Tre korte film fra 1950'erne og 1960'erne, som også er blevet vist i udvalgte biografer (samlet spilletid: 35 min.)
  • Dialogmateriale, som kan bruges til at starte samtaler om filmene

 

SE FILMENE

 

Film 1: Et par ord om Danmark. (Henning Nystad, 1962)

’Et par ord om Danmark’ er et lille portræt af vores land. I filmen bevæger vi os fra land til by, landbrug til industri og sport til kunst. Det er en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne.

Film 2: Sparegrisens filmrevy nr. 3. (Laterna Film, 1957)

Filmrevyen består af tre mindre indslag. Et indslag om at være i erhvervspraktik som barneplejerske og kok. Et indslag om Grønlands dyreliv, samt et indslag om en ung dreng, der ankommer til en feriekoloni, hvor de leger cowboyer og indianere.

Film 3: Canadarejsen (Helge Robbert, 1967)

I ’Canadarejsen’ følger vi Dronning Margrethe som ung kronprinsesse på hendes rejse til Canada sammen med Prins Henrik. Vi er med under det officielle besøg, på erhvervsfremstød og når parret besøger store turistattraktioner som Niagara Falls.

HJÆLP OS VIDERE!

Vi håber på sigt at kunne udbrede biografvininger i hele landet med fondsmidler og evalueringer af projektet. Derfor vil vi gerne høre din mening om både filmvisningen og det tilhørende dialogmateriale. Al feedback kan rettes til projektleder Christine Bøge Lejre på christinebl@dfi.dk.

'ErindringsBio i biografen' er skabt i samarbejde mellem Filminstituttet, Reprise Teatret, Kultur, Social og Sundhed i Rudersdal kommune.