Film

Opførelsen af Brovst Skole

1950, 8 min., Stum

1) Grundstensnedlæggelse ved byggeriet af Brovst Skole finder sted tirsdag den 11. oktober 1949. Omkring 100 mennesker er samlet. Grundstensnedlæggelsen foretages af provst Richter, Øland, pastor Viggers Jensen, Brovst og sognerådsformand H. Rasmussen, der hver nedlægger en sten med deres indhuggede initialer. Skolens egen sten med symbolet på tro, håb og kærlighed bliver også muret ind.
2) Rejsegilde med ølservering i højderne.
3) Første skoledag på den nye skole.

 

Læs mere

Kommentarer

E.Steen Sørensen tir, 04/07/2020 - 22:20

Interessant indslag om Brovst skole.
Jeg har i øvrigt optaget en film i 1969 der varer er 28 minutter om livet omkring Brovst, hvor jeg besøger ca 30 forskellige steder og virksomheder. filmen er i farver med lys. Har også optaget en fil om Fjerritslev Banen hvor jeg kører i tog fra Aalborg til Fjerritslev. Der ligger i super 8 og agter at overføre dem digitalt i foråret 2020.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Dit Danmark på Film: Når lokalhistorie bliver til Danmarkshistorie

Med 38 nye filmtitler fra det nordjyske er der nu en unik mulighed for at stifte bekendtskab med de to kommuner Jammerbugt og Brønderslev, der grænser op til hinanden og omgives af det brusende hav, den stille fjord, levende købstæder og frodige marker. Det helt særlige initiativ Dit Danmark på film gør det muligt at se de to kommuners lokalhistorie i samspil med en større fortælling om Danmark, der allerede findes her på sitet med film om eksempelvis badeturisme, landbrug, industri og hverdagsliv.