Film

Politikens filmjournal 038

1950, 9 min., Speak

1) 4. maj-festligheder. Grundstensnedlæggelse for 4. Maj-Kollegiet på Frederiksberg. Indvielse af 4. Maj -Kollegiet i Aarhus. Skotsk sækkepibeorkester i København. Fakkeltog på Rådhuspladsen. Afslutning ved fyrværkeri.
2) 5. maj: Indvielse af Mindelunden med deltagelse af kong Frederik, dronning Ingrid, statsminister Hans Hedtoft og Vibeke Malthe-Bruun (mor til modstandsmanden Kim Malthe-Bruun, der blev henrettet af Gestapo).
3) Dansk jetjager styrtet ned under flyveopvisning på Holmen. Piloten, kaptajnløjtnant C. Friis Sørensen, afgår øjeblikkelig ved døden.
4) Internationalt rejseekspertmøde på Børsen. Kongressens protektor Prins Axel byder velkommen.
5) Italien: Løver i bur fodres og luftes.
6) Øst- og Vesttyskland: 1. maj-demonstrationer i Øst- og Vestberlin. Titusindvis af mennesker er samlet ved Brandenburger Tor, der udgør sektorgrænsen mellem øst og vest. Overborgmester Ernst Reuter holder tale. 
7) Frankrig: Motorcykeltrial ved Paris. De bedste motorkørere fra England, Sverige, Belgien og Frankrig deltager.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.

Læs mere

Kommentarer

Sven lør, 10/09/2021 - 07:19

Spændende med klip der er blevet historiske

Redaktionen lør, 10/09/2021 - 07:23

Kære Michael
Tak for kommentar. Det er faktisk muligt at se et klip i fuld skærm, når du finder det via kortet. Når du klikker på play-knappen i player-vinduet, kommer der et lille fuld skærms-ikon frem yderst i højre side af thumbnail-visningen. Klikker du på det, får du vist klippet i fuld skærm.
Mvh Maria Nielsen

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk