Klip

Danmarks eneste automobilfabrik

1929, 1:04 min, Stum

De forenede Automobilfabriker Triangel i Odense. Her ses fabrikation af den populære 'Trambus' og en dansk rangermaskine.

Læs mere

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Lars K. Christensen søn, 01/10/2021 - 12:37

Interessant lille film. Overskriften er dog ikke helt korrekt. Det er rigtigt, at De Forenede Automobilfabrikker var den eneste rent danske bilproducent af større betydning. Til gengæld fandtes der gennem mange år langt større virksomheder, som samlede biler i Danmark baseret på dele, primært leveret udefra. Den første var Ford Motor Company A/S som blev etableret i 1919. Senere fulgte General Motors, Citroën og flere andre, mindre firmaer. Især Ford og GM var store, eksportorienterede virksomheder. De danske bilsamlefabrikker blev dog efterhånden for små, sammenlignet med de udenlandske, og lukkede gradvis ned fra midt i 1960'erne.

Redaktionen ons, 01/13/2021 - 11:37

Kære Lars K. Christensen
Tak for kommentar. Vi har valgt at give klippet denne titel, fordi der optræder et skilt i begyndelsen af det (ved 0:05), hvor der netop står 'Danmarks eneste automobilfabrik'.
Mvh Maria Knude Oldhøj Nielsen

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk