Klip

En sommerdag ved Møns Klint

1951, 1 min, Engelsk speak

En sommerdag ved Møns Klint. En dreng forsøger ihærdigt at klatre op af den stejle skrænt. En flok kvinder er på vej ned ad en trappe, mens de iagttager den hvide kæmpe på sikker afstand. Andre går tur langs strandbredden. Møns Klint er en ca. 7 km lang og op til 128 m høj klint langs østsiden af Møn. Klinten er opbygget af mere end 20 stejltstillede flager af undergrundens skrivekridt, adskilt af istidsaflejringer fra Kvartær. Klintens udseende ændres stadigt som følge af nedbrydning. Man kan normalt følge klinten til fods i hele dens udstrækning langs kysten, selv om skred lejlighedsvis skaber naturlige forhindringer. I 1994 omkom en fransk turist imidlertid under en større sammenstyrtning foran den 100 meter høje klint. Klippet har engelsk speak.

Klide: Erik Thomsen, Lars Serritslev: Møns Klint i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. december 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=129509

Dette klip kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga. rettigheder.

 

 

Læs mere

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Benny Back Christiansen søn, 02/09/2020 - 21:49

Da jeg var marinesoldat i 1967 på Marinestation Møn, en radarstation på klinten som overvågede østblokkens skibe, kunne man hvis man havde nerver til det gå ud til Sommerspiret.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk