Klip

Jule-børneoptog i Nakskov

1940, 0:54 min, Stum

Jule-børneoptog den 22. december 1940 på Engvej og Tårsvej i Nakskov. Eventyr-kavalkade med 'Kejserens nye klæ'r', Klods-Hans' og 'Hyrdinden og Skorstensfejeren' samt en hel vognfuld nissebørn, hornorkester og masser af spejdere.

Lolland-Falsters Social-Demokrat skriver d. 23.12.1940:
”Et festligt Jule-Børneoptog i Nakskov.
Alle Nakskovs Børneorganisationer gennemførte i Gaar Eftermiddags et storstilet og meget festligt Juleoptog. I Optoget deltog Pigespejderne, baade de blaa og K. F. U. K., de gule Spejdere, K. F. U. M. Spejdere, Søspejderne, D. U. I. og frivilligt Drengeforbund. […] Hele Optoget udgik fra Engvej og bestod i en hel Eventyr-Cavalcade af H. C. Andersen Figurer. Forrest i Optoget saas 3 Ryttere og en Kane. Derefter kom et Musikorkester, Trompeter og Trommer. Saa kom Kejseren i sine nye Klæder, og derefter Klods Hans paa en Vogn. Og saa fulgte den ene Vogn med Eventyrfigurer efter den anden, dels skubbet og dels trukket af raske Drenge og Piger. Der var Skorstensfejeren, Svinedrengen, Fyrtøjet, Tommelise, Snehvide og til allersidst var der en stor Vogn med en Mængde Nisse-Børn.”

Læs mere

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk