Klip

Marshall-hjælp til dansk Skibsfart

1948, 1:43 min
Læs mere

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Bjarne Skov Poulsen man, 09/23/2019 - 15:19

Den 23. december 1954, forliste Gerda Toft i en orkanagtig storm i Tyske Bugt, på en rejse fra Casablanca via Kielerkanalen til Stettin i Polen ful lastet med 4.600 tons fosfat. Forliset kostede hele besætningen på 30 mand og en konsulat passager livet og kun 3 blev efterfølgende fundet.
Den 23. dec. 1954, boede jeg på Vejrø og var 9 år gammel. Vi skulle rejse til Jylland til familien og fejre jul med min mors familie, hvor min onkel, som sejlede med Gerda Toft også var ventet hjem. Men den 23. om morgenen aflyste postbåden turen til Kragenæs, det stormede for meget. Min mor og far måtte så improvisere en jul og det var jo særdeles svært, der fandtes ingen forretninger og kun en telefon på øen. Vi sad om eftermiddagen og fik kakao, da min mor kom ind fra stuen hvor bl.a. radioen stod. Charles Charles (min far) Gerda Toft har udsendt nødsignaler! Pensioneret fra et langt liv som sømand "har man tid nok" og så skrev jeg om s/s Gerda Tofts forlis. Beretningen er 100% dokumentarisk og ligger u/b på Slægtsforskernes Bibliotek og kan læses her: https://dis-danmark.dk/bibliotek/911087.pdf
Jeg er ved at skrive et tillæg til min beretning og derfor vil jeg høre om jeg også må bruge jeres lille film om Gerda Toft. Jeg skal bemærke der intet kommercielt er og bliver.
Med venlig hilsen.
Bjarne Skov Poulsen.
Mail: husoddevej@outlook.dk
Mobil: 50735211.
Adresse: Halsskov Tværvej 2, b.
4220 Korsør.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk