Klip

Tysk turistudflugt i Nakskov

1938, 2:03 min, Stum

Søndag d. 15. maj 1938. En stor flok pænt påklædte mennesker (tyske udflugtsturister) går forbi Nakskov Station og Jernbanehotellet, videre ned ad Nørre Boulevard (i dag Nørrevold) til færgelejet i havnen ved Toldboden. På dampskibet "Roland" hænger et banner med teksten ”Mit marschieren in der Front der ”Nordische Rundschau” Lesere”. Skibet har tysk flag med hagekors. Skibet vender rundt i havnen. [kort sekvens med to får på en mark]. Kaptajnen byder gæster ombord. Iblandt dem ses dansk-vestindiske Victor Cornelins, viceskoleinspektør på Byskolen i Nakskov (født på Sct. Croix).

I avisen Lolland-Falster Social Demokrat d. 16. maj 1938 kunne man læse, at det tyske dampskib "Roland" ankom til Nakskov kl. 11 med 560 tyske turister fra Kiel, der skulle videre med tog til Storstrømsbroen. Ved 18-tiden kom turisterne retur til Nakskov og sejlede tilbage til Tyskland under stort opbud af mennesker på havnen.

Læs mere

Lav dit eget klip

Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.

Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer. Vær den første til at kommentere.

CAPTCHA Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk